Avdammat, Liseberg och fooooolk i massor.

Alexander och jag styrde kosan till Götet för allena ”göra Liseberg”.

20130907_101209

Mamma Näsa.

20130907_101303

Alexander SERUTSOMOMHANREDANÄRPÅLISEBERG

DET var vi inte ensamma om.

HERREGUUUUUUUD vad folk. De hade då verkligen gått man ur huse denna fantastiskt vackra sommardag i september.

Musiken på högsta volym i bilen och så sjöng både Alexander och jag för kung och fosterland. När musiken var kass, youtubade vi efter Alexanders önskemål och vrålade högt och falskt till både Yohio och Sabbaton.

Nån måste göra något åt hans musiksmak. Stackars barn!

Väl framme fick vi parkerat och jag laddade parkering till 17. Klockan var 11. Ska man ”göra Liseberg” så är det bara en sak som gäller – ÅKPASS.

Nytt för mig var den nya kön med kombinerad entre´samt åkpass. Det sparade man in några tior på. YES!, tänkte jag.

Vi köade i 40 minuter för att komma IN.

Skjut mig!!!

20130907_111638

Seriöst. Detta är alltså EN kö.

Väl inne var vi glada för att vi slapp köa ännu en gång för att köpa åkpass.

Ska man tillbringa en hel dag på Liseberg, ska man äta först. Det blev enligt Alexanders önskemål Burger King. Skjut mig igen! Världens bästa mamma går med på det trots att jag verkligen INTE gillar deras mat.

20130907_120614

Vi sitter och äter i godan ro, min nya telefon ringer, som jag har i ett fint skinnfodral med plats för visakort mm, jag fipplar upp skiten och TAPPAR hamburgerhelvetet rakt i knät.

På mig har jag en vit Odd Molly-blus som i höjd med skrevet är täckt med Mexicans jävla dip-fan eftersom hamburgaren smakar typ ingenting. Jippikajjej. Fettokärringen från Kullen ville hem. Det ville inte Alexander.

Världens bästa mamma går in på skethuset och försöker åtgärda det ”lilla” problemet. Går sådär (läs: åt helvete). Dressingen smetades istället ut på en fläck stor som en mattallrik.

Nåväl. Vad är väl en bal på slottet. Här ska åkas. Snabba kast till Lisebergsbanan. Kö på 40 minuter.
Vi går vidare. Balder. ö 45 min. Kanonen likaså. Alexander säger att det ”inte gör något” för han vill ändå ”inte åka så mycket”. VAAAAAAAAAAAAAAAAA????????????????????? vadå inte åka??????? Vi har ju för fan köpt åkpass för nästan 800 spänn. Här ska åkas vare sig han vill eller ej.

Kållerado. Kö på 15 minuter. Vi överlevde. Men som den turmänniska jag är, så såg jag givetvis ut som en dränkt katt.

Upp på höjden. Nu ska få skjut som heter duga. Eller inte. Alexander vägra och konstaterar skitglatt att ”han minsann är för kort”. Jävla unge. Fattas 6 jäkla centimeter och han lär knappast sträcka på sig för att få åka.

Vi åker virvelvinden. Ja efter att ha köat i 25 minuter. Jippie nackproblem. Sjukt oskönt. Men det var onekligen en billig fylla. Sonen fick leda mig i fem minuter efter det.

Spegelhuset, eller kristallhuset eller vad den nu heter, fick oss som gäster.
Tyckte dock att jag ser ut som jag brukar. Däremot fick jag dagens garv då Alexander gick in i en glasruta.

20130907_133154

Det var det. Varje härligt rolig attraktion kostade med andra ord dryga hundralappen per person.
Tog ut 200 riksdaler till.
Vi skulle vinna CHOKLAD och ta med hem. Ingen choklad med hem.

De sista tiorna spelade Alexander upp på olika apparaturer. Kameran hade ballat ur. Något med sim-jävla-kortet. Och min mobil blev utan batterie. Kunde inte föra över mer pengar så dagen var slut eftersom min älskade son ”faktiskt inte tycker om att åka saker på Liseberg”.

Vi åkte hem. Till min älskade Kulle. Med hastighetsrekord Gbg-Kullen på 42 minuter. Fan vad bilen går bra!

Båthus, Roy Bom Och O Sole Mio

Idag hade Maken ett litet ärende till Sätila. Tyckte vi kunde haka på, dels för att för min del få lite civilisation inför morgondagens stundande megaarbetspass. Andra och egentligen den största anledningen var att jag ville till Båthuset i Sätila. 

Jag följer dem på Facebook sedan starten och har varit såååååå nyfiken på både mat och atmosfär.

Sagt och gjort. In i bilen med de små grabbarna och bilens destination var då givet – Sätila. 

Bra jobbat. Den enda dagen de stänger tidigt är – ONSDAGAR. Utifrån såg det riktigt bra ut, så vi kommer igen.

Nåväl. Sätila har en finfin strand vid Lygnern. Perfekt för barnfamiljer med SMÅ barn. För det är GRUNT. Lååååååååååååånggrunt.

sätila

För min del kan det vara grunt till världens ände. Jag badar inte ändå.  Varenda bräda på bryggan är sponsrad med bidrag av både privatpersoner samt företag. Och alla med namn. Coolt, tycker jag.

sätila1

Kollaget ovan visar en styck glad Alexander (eller inte). Han tjurar för att han INTE får bada. Bild nummer 2 är på Maken med snuttefilt runt halsen samt sina sjukt coola glasögonkopior han fyndade på sin senaste resa till Spanien. Roy Bom – skrattar fortfarande och ofta åt dem. Han tycker dock de är de bekvämaste och bästa han någonsin haft. Rasmus, han ler nästan. Stackaren har börjat tröttna riktigt ordentligt på mitt fotande. Utav 10 bilder tagna får jag 9 med grimaser.
Själv är jag ALLTID snygg, när jag får välja bild och om man tagit ca 30 på mig.

Att Båthuset valt att hålla stängt undanlättade inte på något sätt vår hunger. Ett litet påpekande från min sida är att det faktiskt inte finns så många matställen i kommunen som serverar annat än pizza och typ kinamat.
Kinamat och thaimat går bort, då Maken inte gillar det. Han vill helst ha en ”köttabete”. Jag tycker att man steker eller grillar sin egen jävla köttbit hemma. För, HELVETE vad dyrt det är med det på restaurang. Definitivt om man är en familj som ska äta ute.

En kort historia blev tydligen lång. Summa summarum. Vi kom fram till att vi åker till Skene Krog. Ett nygammalt ställe med nya ägare med blandat kost och meny. På menyn finns turkisk mat, pizzor, kebab, hamburgare, pasta och gud vet vad.

Ironiskt nog beställde alla pizza. Pizzan jag åt ligger lätt på topp 5 av alla pizzor jag fått i mig i mitt liv. En dubbelbottnad inbakad O Sole Mio (om jag inte minns fel).

035

Och NEJ, jag fick inte i mig den.

MammaBloggKryssningen 2013

Hemkommen från årets MammaBloggKryssning med Birka Cruises.

Tusen tusen tack, kära Madeleine på M Group, som ännu en gång arrangerat och fixat och donat ett dygn för oss bloggande mammor. Tredje gången resan gick av stapeln och andra gången de förärades av mitt otroligt trevliga sällskap. *HOST HOST HOST*

Den här gången var det väl kanske inte så lyckat av mig att deltaga. Med nackspärr för andra dagen i rad, så kan jag med facit säga att det hade varit bättre för mig (och alla andra) att jag hade hållit mig i min säng uppe på Kullen.

Men icke då. Jag är som vanligt LIVRÄDD för att missa något och ville absolut inte missa det här eventet.

Mötte upp världens bästa Madelein i Göteborg, Nordstan och sen vidare till tåget. Mötte Sandra och hennes goa vännina Cecilia (som vi ska se till att börjar blogga). Vi intog våra platser, tåget åkte iväg och förpassade oss till Bistrovagnen för umgänge samt vätskekontroll.

599264_10201201084903555_861369007_n

 

Så här roar man sig på tåget, för den som undrar. Skyller allt på Madelein. ALLT. Man ska inte skylla på gamla och lytta.

mbk2

Så här bajsenödig såg jag ut utanför Birka. Där möttes vi av World Of HorseCraft med  HorseStable (onlinespel) och kunde tävla samt klappa hästen och posera. Tur hästen var liten. Annars hade jag bajsat ner mig på riktigt.

IMG_9689

Ombordstigning samt mer vin i hytten. Därefter Välkomnande på plan 6. Bubbel i glasen och en GIGANTISK goodiebag och en sjukt glad Mira. Jag ÄLSKAR goodiebags!!! Och ALLT i dem. Det som inte ”passar” mig och familjen i ålder och storlek, ger jag med stor glädje till nära och kära som det passar bättre. Och de ÄLSKAR det (och då även mig!)

1238954_505503479526961_113530929_n (1)

mbk1

Sen till hytterna en stund och därefter middagsbuffe´. Jag älskar bufféer (också). Mest för att jag inbillat mig att alla ska hålla käften och inte gnälla, då det ska finnas något som passar ALLA. Men men. JÄKLAR vilket gnäll jag läst i en del bloggar om det.
Håll i er tallrikar. Tar personalen den. Hämta en ny. Det är ju det som är det grymma med bufféer ju. 

Jag lämnar ämnet, för annars blir det här också ett gnällinlägg. ;)

IMG_0738

Bilden ovan vet jag inte egentligen vad jag ska säga om egentligen. Det dyker upp en typ ”hen” som är två meter lång med klänning och peruk. Vi spexar lite och givetvis ska hela båtens gäster fota för att föreviga ögonblicket. Jag bockar och bugar och känner mig om möjligt ännu fulare och fetare än vanligt. STORT tack ändå. Den blå tunikan gör sig definitivt inte i profil.

Jag klarade nätt och jämnt middagen i lodrätt läge. Vinet under dagen samt i hytten (trots den lilla mängden) och nackspärren med den, gjorde att Kärringa På Kullen fick tacka för sig. Till hytten bar det och horisontalläge tills solen gick upp.

Dagen efter var lite stillsammare dock. Frukostbuffé på finsk tid, blev svensk tid och vi fick en timme tillgodo. =)

Sen var det dags för Minimässa.

mbk3

På plats fanns bl a Stadens Hjältar med fina och trevliga Catarina Hurtig.

Lite senare – prisutdelning.

WOW!!!!!!

mbk

Och jag vann värsta grymma (och toktunga) priset från Allevo. Miljarder tack!!!! Både till Allevo och M Group.

IMG_8928

IMG_7061

Och så var det då den ”riktiga” goodiebagen med dess innehåll. Oh. My. God.

Helt galet mycket saker. Varje gång jag varit iväg på event har vi ”lilla julafton” hemma.

IMG_6820

IMG_5343

IMG_1570

Kolla vad saker!!!!

Nedan följer länklista.

http://www.colgate.se/app/Colgate/SE/HomePage.cvsp

http://www.colgate.se/app/PDP/Ajax/SE/Home.cwsp

http://www.colgate.se/products/fabriccare/index.shtml

http://www.siaglass.se

http://www.proderm.se

http://www.tyckomgarant.se

http://www.starstable.com/se

http://www.keune.se/site

http://jotex.se

http://webbshop.gynning.net

http://www.bloggtillbok.se

http://norroanywhere.se/barnbutik

http://dromskor.se

https://itunes.apple.com/se/app/stadens-hjaltars-film-app/id602592310?mt=8

http://www.sodastream.se/sv

http://www.sensualbalans.se

http://jollyroom.se

http://www.pino.se

http://www.atelierrestylane.se

http://www.lovebysweden.se

http://www.chs-shop.com

http://www.cederroth.se

http://www.rapunzelofsweden.se

http://sprall.se

http://livingandroom.se

http://www.littleredstuga.se

http://www.libero.se

http://4mom.se

http://www.phaxswimwear.se

http://www.littleredstuga.se

http://desenio.se

https://www.facebook.com/pellianni

http://www.finelittleday.com

http://debron.se

http://www.myday.se

http://www.gillabocker.se

A´la carte när det var dags för lunch. Underbart gott om ni frågar mig. Det enda jag fick med mig var ett foto på förrätten. Gamig som jag är, hann jag slurpa i mig varmrätten innan jag hann tänka att jag är en bloggerska som ska fota min mat.

IMG_1270

Mamsi Och Papsi

Igår packade jag in alla mina söner i bilen med destination Kållered. Mina föräldrar är inte bortskämda med besök av oss.

Fy skäms!!! =(

Det är då tur att året innehåller bemärkelsedagar så besöken blir av.

Vi hade givetvis jättetrevligt med som vanligt SJUKT god mat. Ingenting slår UNGERSK husmanskost. Maken kunde dessvärre inte följa med, men givetvis fick han en STOR doggybag som togs med när det var dags för hemkomst.

Som ni vet så säger, en bild mer än tusen ord.

morochfar

morochfar1

morochfar2

Mor och Far. Älskar Er till sista stjärnan och tillbaka.

Ä. N. T. L. I. G. E. N.

Så då var dagen här.

Huset som Maken och hans kompis John renoverat, är nu ute till försäljning. Idag är det husvisning.

Hoppas man redan idag kan korka upp bubblet och fira att försäljningen är igång.

Jag hade inte klarat mycket längre. Många månader har gått och jag har väl egentligen levt som ensamstående. Inte för att jag INTE klarar det, utan mest för att Maken varit helt slut. Övertrött och irriterad nästan hela tiden. Stackars Tobias. Det har verkligen varit en pärs. Men nu är det över.

Som sagt var – ÄNTLIGEN!

Nu får ni hjälpa till att hålla tummar och tår att de får lön för mödan.

thehouse

Vad sägs? Inte illa pinkat va?
(måste se till att få förebilderna också – ni hade dött! Helt GALET vad det såg ut innan!)

Fab Mamas Blog Event 2013

Herregud, så kass jag är på att uppdatera. Här jobbar jag för fullt med eventet, Fab MamasBlogEvent, och det sista inlägget jag gjort som folk ser när de besöker sidan är – en GRAV.

Bra Mira. Ännu en gång är du en IDIOT.

header

Dagarna har gått i ett här det senaste. Huset, som Maken och hans vän renoverar, är klart och ligger ute på Hemnet. Jag har fått tillbaka min man. Halleluja.
Semestrarna på jobbet är över och ordinarie personal är på plats - JIPPIE!!!!

Och vi, dvs Fnulan, Meekatt och jag ligger i och jobbar febrilt med Fab Mamas BlogEvent. Förra året var ju som sagt var en SUCCE´, men frågan är om inte det i år om möjligt blir snäppet bättre.

Sponsorer haglar in och företag som vill vara med på mässan visar sitt intresse. Underhållningen klar och även föreläsning.

Endast det bästa är gott nog!

Bloggar du och vill komma – HÖR av dig OMGÅENDE!!! Nu är det inte många platser kvar.
Hoppas vi ses!!!

Blommor & Bin

Från att ha haft semester en hel vecka, så är det tillbaka till verkligheten som gäller. Jag talar om mitt arbete.

Nästa vecka börjar även barnen fritids respektive dagis. Tråkigt, men det är ändå skönt med rutiner samt att barnen får träffa alla sina kompisar igen. Visst låter det bra? I själva verket är jag SJUKT trött på att Alexander och Rasmus bråkar om ALLT och precis HELA tiden.

Det är rena semestern att arbeta och mina arbetsuppgifter går ju som sagt var inte av för hackor. I JUST LOVE IT!

arbaug1

arbaug2

Jag är väl kanske lite makaber med mina begravningsdekorationer. Men jag kan inte ljuga om att jag är sjukt stolt över en del av mina prestationer. Jag är ju trotsallt ingen florist!

Ja, just det ja. Rubriken sa att det skulle handla om bin.

Sååååå. Enligt Wikipedia så är bin ”en grupp insekter i överfamiljen Apoidae”.

Nu vet ni.

Båtliv – Öresjön

öresjönbåttur

Livet är verkligen underbart på sommaren! Dvs när sommaren verkligen är SOMMAR! Trots att jag denna veckan börjat arbeta igen, så innebär det inte att jag fått åka hem och tycka synd om mig själv och längta till nästa semester.

Nädå. En riktig sommar innebär att dagen minsann INTE tar slut förrän solen går ner. =) Både igår och i förrgår, så har jag mött upp resten av familjen (nästan alla) uppe vid Mos Strand, där jag blivit upphämtad vid bryggan av de andra som varit iväg under dagen .

Igår hade Maken dessutom turen att få gammelgäddan på kroken och Alexander en aborre. Lyckan var givetvis total.

Kära sommar, häng kvar ett tag till. Vi behöver en hel del sol och värme till för att klara av den långa hösten, vintern och våren.