Jag beklagar att bilden är tråkig, men jag hittar inte bilden som jag tog när jag fotograferade maten när den var färdig på tallriken, och fick istället fota bilden som är på receptet. Håll till godo!

Smarrig pasta med Philadelphiaost!

Jag har missat att blogga om en av rätterna som jag fick från Philadelphiaost så nu kommer receptet. Bättre sent än aldrig.

500  gr Pasta rigatoni

400 gr nötfärs

2 msk olivolja

1 st gul lök

4 dl grönsaksuljong

120 gr Philadelphiaost Vitlök & örter

60 gr parmesan

salt & peppar

Finhacka löken. Värm olivoljan i en stor stekpanna och stek löken försiktigt tills den mjuknat och fått fin färg.

Tillsätt köttfärsen och stek den ordentligt tillsammans med löken. Häll bort eventuellt fett, tillsätt grönsaksbuljong och låt den sjuda utan lock i 30 min under omrörning. Tillsätt vatten vid behov. Koka under tiden pastan enligt anvisning.

Blanda Philadelphiaosten med köttfärsen och smaka av med salt & peppar. Häll av pastan, tillsätt köttfärssåsen och rör om. Garnera med färskriven parmesan.

Middagen blev riktigt god, men jag måste säga att jag gärna hade stoppat i mer grönsaker och även svamp. Jag vill att mat ska vara färgglad och vacker att titta på, och detta blev lite trist utseendemässigt. Något som var kul med denna rätt är att jag vande mig vid att använda buljong i maträtter. Sedan jag lagade denna rätt har jag allt som oftast börjat krydda min mat med en buljongtärning, gärna kött- eller kalvbuljong. Det ger en lite extra smak på maten.

Vill ni hitta fler recept från Philadelphia så följ dem gärna på Facebook, eller kika in på deras hemsida

Skriv en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>