En väldigt snabb dessert att fixa fram och supergod var den också. Den bruna randen mitt i Philadelphian är någon spegling från glasen och ingen karamellsås!

 

Tjejerna blev så glada när de fick tacos en vanlig onsdag. Det brukar ju annars vara en typisk helgmiddag.

En sista middag från Philadelphiaost

I måndags fick jag den sista påsen från Philiadelphia ost för den här gången. Påsen var denna gång fylld med även en dessert och idag har vi ätit så gott. Vi började med Kycklingtortillias.Hur enkelt som helst att laga.Jag ger er en beskrivning på rätten, men väljer att inte skriva några mängder för det är ju helt upp till var och en hur mycket man behöver och vill ha.

Strimla kycklingen och smaksätt den med chilikrydda. Stek den i olja till den är helt genomstekt och låt den sedan ligga och vila vid sidan av. Strimla lök och paprika och fräs på det ihop med vitlök. Skiva tomater, sallad och avokado. Värm tortillabröd, ca 20 sek i micron. Enligt recepter skulle man blanda Philadelphiaosten med lite vatten och röra detta slätt, men jag valde att blanda osten med lite färskpressad lime istället, som fanns med för att pressa över tortillan. Lägg sedan allt i ditt bröd och rulla ihop. Väldigt gott, men jag saknade lite styrka i det hela. Valde därför att även hälla i lite tacosås för att få lite mer smak.

Desserten gjordes väldigt snabbt och enkelt. Krossa digestivekex och lägg det i botten av ett glas. Fyll på med bär. I detta recept använde vi blåbär och hallon. Rör ner 1 msk florsocker och 1 tsk vaniljsocker i ca 2 dl Philadelphiaost och lägg en klick på toppen. Dekorera med mynta. En snabb variant av Cheesecake.Väldigt fräsht och gott. Emilia älskade denna dessert och åt upp både sin och resterna av Leonies och Rafaels som inte orkade allt.

Nu är min tid som testperson för Philiadelphia ost slut och jag tackar både Stephanie och Philadelphia för att jag fick vara med på detta. Det har varit så kul och jag har hittat nya sätt att använda Philadelphia på. Vill ni få inspiration och recept så hittar ni Philadelphia både som App till iPhone och Android, och de finns även på Facebook där ni kan gilla dem.

Skriv en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>