Leonie blev så glad för nya jackan och mössan att hon helst hade haft den på sig över middagen.

Min lilla clown. Hon är för härlig om dagarna nu. Rafael och jag skrattar högt åt hennes roliga historier.

Vart får de allt ifrån?

Leonie har kommit ur gnällfasen nu och är istället i någon positivare fas där hon mest skrattar hela dagarna. Tack för det! Det smälldes rejält i dörrarna här hemma ett tag och jag vet inte hur många gånger hon sa att hon skulle flytta hemifrån. Nu är det andra toner och hon skrattar så hon kiknar åt det mesta.

Här om dagen förklarade hon för oss detta med att ha en pojkvän och att eventuellt byta ut denna.

- Om man har en pojkvän och kanske inte tycker om honom längre så kan man ju göra slut, men då är det ju dumt om man inte redan har en ny pojkvän, för tänk om man inte hittar någon ny, då blir man ju alldeles ensam och det är ju inte kul. Då kanske man tänker att den första pojkvännen är lite snygg alla fall och att man vill vara ihop med honom ändå, men då kan ju han ha skaffat en ny flickvän och då har man ingen. Det är bättre att man hittar en ny innan man byter ut den man har.

Vart får en 5-åring allt detta från? Jag och Rafael bara tittade på varandra och hade väldigt svårt för att hålla oss för skratt. I fredag när vi var och handlade råkade Leonie börja prata med en kille som hon trodde att hon kände, men det visade sig att hon tog fel på personen och han var för henne helt okänd. Detta är hon mycket bekymrad för och tjatar dagligen om vad denna pojkes pappa ska säga när de kanske får veta vad som skett. Hon undrar också om man kan bli tagen av polisen om man pratar med fel person. Vi har förklarat flera gånger att det gör absolut ingenting att man tar fel person, men senast idag kom hon och undrade om pojkens pappa hade ringt till oss och undrat vad hon gjorde.

Hon är verkligen en spännade person just nu och det är så kul att prata med henne. Nu har hon dessutom lärt sig att säga R på riktigt och det gör hon med besked. Bara det gör att det är roligt att lyssna på henne.

Skriv en kommentar

(obligatorisk)

(obligatorisk)

Du kan använda dessa HTML taggar och attribut: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>